Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Mnenja strokovnjakov

Gastronomske razpoznavnosti Zgornje Savinjske doline

 

Prof. dr. Janez Bogataj, vodilni slovenski etnolog

"Zgornja Savinjska dolina je gastronomsko razpoznavna z vrsto jedi, ki sooblikujejo prehransko kulturno dediščino in sodobno prehranjevanje v tem delu Slovenije. Med njimi je na prvem mestu zgornjesavinjski želodec, izjemen suhomesnati izdelek z izjemno dolgo tradicijo... več>> 

 

 

Dr. Stanislav Renčelj, eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za mesnine

Izdelovanje želodcev spada v dediščino suhih mesnin na Slovenskem. Ruralni kmečki  izdelek je bil namenjen predvsem za domačo uporabo, kot priboljšek ob pomembnih družinskih dogodkih in praznikih. Izbor, priprava mesa in slanine, dodatki začimb ter sušenje/zorenje v različnih mikroklimatskih pogojih so prispevali k specifičnim lokalnim okusom. Na te razlike so proizvajalci znotraj Slovenije zelo ponosni... več>>

Zgornjesavinjski želodec z geografsko označbo

Marjan Goličnik 
T: 041 299 916, E: pišite

Franc Mikek
T: 041 216 481

Branko Petek
T: 041 904 527; www.kmetijaselisnik.net

Zgornjesavinjski želodec - zaščiteno geografsko poreklo

Več o tekmovanju >>

Pretekli zmagovalci >>

Najboljši domači
želodec 2018

Marjana Ermenc, Florjan 2 pri Gornjem Gradu

Denis Hren, Kokarje 51

 

Kontakt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Rečica 55, 3332 Rečica ob Savinji

T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com

© Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca 2011 - 2016  Pravno obvestilo | O avtorjih