Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Comparison with industrial products

Property Industry Product The Upper-Savinja Valley želodec
Producer Meat factories
Farmsteads
Pork From large farms From small pigsties
Production season Year round November-May
Meat % 75 % 85-90%
Bacon % 25 % 10-15 %
Additive meat Beef No
Additive E 250 - Natrium Nitrit (conservative) - carcinogenic if dosage is too high No
  E 310 - Propil Galat (Antioxidant) Garlic
  E 316 - Natrium Izoaskorbat (Antioxidant) Garlic
  E 621 - Natrium Glutaminat
Taste enhancer
No
  Dextrose Sugar
Salt 2,5 % Sea salt 2,5 %
Drying climate Ventilated outdoors Natural
Drying time 2 months 4-5 months
Protected
geographical
indication
No SLO -2004
EU - 2011
Tradition of production 15 years Over a century

 

 

Contact

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca
Rečica ob Savinji 55
3332 Rečica ob Savinji
Slovenija

P: +386 51 368 072
W:  www.zgornjesavinjski-zelodci.si
E: zelodci@gmail.com

Contact

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Rečica 55, 3332 Rečica ob Savinji

T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com

© Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca 2012 - 2019  Privacy Policy |Authors