Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

RSS spletnega portala Združenja izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Na spletnih straneh Združenja izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca so vam preko RSS tehnologije na voljo borzni komentarji in novice, na katere boste opozorjeni takoj, ko bodo objavljene. Za uporabo potrebujete RSS odjemalec, na katerem izberete enega ali več RSS kanalov, ki so navedeni spodaj.

Novice (naroči)
Obvestila in novice Združenja izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca.

Kaj je RSS?

Za pomen kratice RSS obstaja več razlag, najbolj uveljavljena pa je ‘Really Simple Syndication’ ali ‘resnično preproste objave’. RSS uporabnike obvešča, da so se novice na spletnem mestu posodobile. Zadnje novice takoj po objavi najdete na enem mestu, ne da bi morali vsak dan obiskati (vsako) spletno mesto posebej. Uporabniki ste tako vedno v koraku z najbolj svežimi informacijami, ki vas zanimajo, hkrati pa vam je prihranjeno zamudno brskanje.

Kako uporabljamo RSS?

Za prebiranje novic preko RSS potrebujete odjemalca (program) za RSS-datoteke, ki v urejeni obliki prikaže informacije, ki jih je dobil iz različnih spletnih virov. Po namestitvi odjemalca morate samo določiti, katere kanale boste prebirali.

Kateri RSS odjemalec je najboljši?

Število RSS odjemalcev se dnevno povečuje, na voljo so številni brezplačni in plačljivi programi, ki delujejo na različnih operacijskih sistemih.V večini primerov je odjemalec že na vašem računalniku, saj je že del brskalnika Mozilla Firefox, ki omogoča branje RSS-kanalov v obliki "Live Bookmarks".

Podobno omogoča tudi Internet Explorer 7. RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird, zelo popularen pa je tudi Googlov program.

Zgornjesavinjski želodec z geografsko označbo

Branko Petek
T: 041 904 527; www.kmetijaselisnik.net

Marjan Goličnik 
T: 041 299 916, E: pišite

Zgornjesavinjski želodec - zaščiteno geografsko poreklo

Več o tekmovanju >>

Pretekli zmagovalci >>

Kontakt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Rečica 61, 3332 Rečica ob Savinji

T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com

Partnerji

B/S/H, d.o.o., Nazarje EHD Mozirski gaj, Občine: Gornji Grad, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Solčava, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, Biotehniška fakulteta Ljubljana - oddelek za živilstvo, Inštitut KON-CERT Maribor, EKSRP – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (projekt LEADER), LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Združenje EUROMONTANA Bruxelles, TD Rečica ob Savinji

© Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca 2011 - 2019  Pravno obvestilo | Avtorji