Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Novice

Brezplačna delavnica za izdelovalce želodca - 30.11.2017

23.11.2017

Za vse izdelovalce, ki bi želeli še izboljšati kvaliteto svojih izdelkov, organizira Združenje brezplačno delavnico z naslovom»Skrivnosti izdelave kvalitetnega želodca«, ki bo v četrtek, 30. novembra 2017 ob 18.30 uri v Medgeneracijskem centru na Rečici ob Savinji 61 (na trgu).

Na delavnici bomo na praktičnem primeru prikazali pravilno čiščenje in razkosavanje svinjskega stegna ter razsoljevanje mesa kot pripravo za izdelavo nadeva.   

Izmenjali bomo prakso in izkušnje o sekljanju in mešanju nadeva,  pripravi slanine, dodatkov, pripravi ovitkov (mehurjev), polnjenju ovitkov, oblikovanju želodca, odcejanju, obtežbi, sušenju in zorenju želodca ter njegovi hrambi.  


Delavnico bo vodil naš član Alojz Pungartnik iz Luč, upokojeni poklicni mesar in prejemnik letošnjega zlatega priznanja za najboljši želodec.   


Delavnica bo zaključena okrog 20. ure. 


Vljudno vabljeni !

Zgornjesavinjski želodec z geografsko označbo

Branko Petek
T: 041 904 527; www.kmetijaselisnik.net

Marjan Goličnik 
T: 041 299 916, E: pišite

Zgornjesavinjski želodec - zaščiteno geografsko poreklo

Več o tekmovanju >>

Pretekli zmagovalci >>

Kontakt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Rečica 61, 3332 Rečica ob Savinji

T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com

Partnerji

B/S/H, d.o.o., Nazarje EHD Mozirski gaj, Občine: Gornji Grad, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Solčava, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, Biotehniška fakulteta Ljubljana - oddelek za živilstvo, Inštitut KON-CERT Maribor, EKSRP – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (projekt LEADER), LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Združenje EUROMONTANA Bruxelles, TD Rečica ob Savinji

© Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca 2011 - 2019  Pravno obvestilo | Avtorji