Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Novice

Ocenjevanje želodca 2019 in 15 letnica združenja

03.06.2019

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca je priredilo v soboto, 25. maja, v Medgen centru 29. ocenjevanje želodca. Ocenili so 28 izdelkov, od katerih sta dva prejela zlato priznanje, 7 je bilo srebrnih, 15 bronastih, štirje pa so prejeli potrdilo o kvaliteti.

Zmagal je želodec mladega izdelovalca-domačina z Rečice Anžeta Brezovnika, drugi je bil Franc Mikek iz Delc in tretji Anton Kumer iz Krnice. Ti trije so prejeli tudi praktične nagrade pokrovitelja B/S/H Nazarje.

Ob razglasitvi rezultatov je Združenje zaznamovalo in skromno proslavilo tudi 15 letnico delovanja. O uspehih, prehojeni poti in pomenu dejavnosti združenja sta spregovorila predsednik Rudi Krsnik in županja Ana Nuša Rebernik. Posebna priznanja za dolgoletno sodelovanje so prejeli: Marija Bezovšek, Bernarda Brezovnik, dr. Stanislav Renčelj, Vinko Jeraj, Jože Skončnik, Silvester Zdolšek in podjetje B/S/H Nazarje.

Kot atrakcijo so predstavili želodec-velikan, dolg rekordnih 6 m. Izdelal ga je Franc Tratnik-Rak iz Pustega Polja. Zaradi izjemne dolžine so ga na Rečico pripeljali kar s tovornjakom vlačilcem. Približno polovico želodca velikana so pospravili kar na prireditvi, drugi del pa je varno shranjen v hladilnici in ga bodo občani Rečice lahko poskusili ob priliki praznovanj ob občinskem prazniku naslednji mesec.

 

 

Podrobni rezultati so na voljo tukaj >

Zgornjesavinjski želodec z geografsko označbo

Branko Petek
T: 041 904 527; www.kmetijaselisnik.net

Marjan Goličnik 
T: 041 299 916, E: pišite

Zgornjesavinjski želodec - zaščiteno geografsko poreklo

Več o tekmovanju >>

Pretekli zmagovalci >>

Kontakt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Rečica 61, 3332 Rečica ob Savinji

T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com

Partnerji

B/S/H, d.o.o., Nazarje EHD Mozirski gaj, Občine: Gornji Grad, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Solčava, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, Biotehniška fakulteta Ljubljana - oddelek za živilstvo, Inštitut KON-CERT Maribor, EKSRP – Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (projekt LEADER), LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Združenje EUROMONTANA Bruxelles, TD Rečica ob Savinji

© Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca 2011 - 2019  Pravno obvestilo | Avtorji