Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Postrežba in embaliranje

Postrežba danes

Tudi v današnjih dneh velja za postrežbo z želodcem preprostost in eleganca.

Rezine naj bodo tanke v debelini 1,5 mm. Izogibamo se preobloženim krožnikom. Rezine na krožniku naj se rahlo prekrivajo, največ do 1/3. Ko dvignemo rezino, morajo ostale ostati nedotaknjene.

Postrežba danes Zelo previdni moramo biti pri izbiri prilog. Vložena kisla zelenjava ne sodi poleg. Nobene od prilog ne polagamo na rezine. Samo tako bomo uživali ob pristnem izgledu in aromi rezine.

Estetsko in elegantno postavljeni rezini želodca pripada mesto v visokem protokolu. Znamenite kašče lahko izkoristimo za ritual originalne ponudbe želodcev.
 

Embaliranje želodca

Na združenju smo že pred leti pripravili originalno kartonsko embalažo za pakiranje želodca.

Škatlica standardne velikosti v obliki šesterokotnika ima na pokrovu elipsasto odprtino, ki omogoča pogled na pakiran želodec, ne da bi bilo treba škatlico odpreti.  

Posebej atraktivno pakiranje dosežemo, če želodec položimo na svitek ličja (rafije), ki smo ga poprej namestili v škatlico.  

Škatlice so na voljo pri Boštjanu Rihterju, GSM 041 783 962.
 

 

Narezki za obiskovalce v Mozirskem gaju, maj 2010   Razkošje okusov ob jubilejih –   40 let BSH Nazarje in 20 let   ocenjevanja želodca…


Zgornjesavinjski želodec z geografsko označbo

Marjan Goličnik 
T: 041 299 916, E: pišite

Franc Mikek
T: 041 216 481

Branko Petek
T: 041 904 527; www.kmetijaselisnik.net

Zgornjesavinjski želodec - zaščiteno geografsko poreklo

Več o tekmovanju >>

Pretekli zmagovalci >>

Najboljši domači
želodec 2017

Alojz Pungartnik, Luče

 

Kontakt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca

Rečica 55, 3332 Rečica ob Savinji

T: 051 368 072, E: zelodci@gmail.com

© Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca 2011 - 2016  Pravno obvestilo | O avtorjih